Berättelse om Josef och hans idé med mc- nummerplåt i Europa "Samma storlek på mc- nummerplåt"


På andra sidan Östersjön finns ett land där motorcykelar har en nummerplåt som kallas "bakplåt". Man har minskat storleken på den får några år sedan, men det gick inte, så vi motorcykelentusiaster reagerade.


Vi har skrivit år 2021.


Josef var i sitt garage i Torsås by och skruvade på sin motorcykel.

Han hade en idé hur man skulle kunna minska storleken på tyska

mc- nummerplåt. Han hade inte kört på läne med sin motorcykel,

och var nu sugen på att köra.


Motorcykel hade stått stilla några år, däcken var dåliga och han måste byta dem. Han tänkte köra till Tyskland till Elefantentreffen

i Bayerischer- Wald och presentera sin idé, men det var en lång väg till Bayern i södra Tyskland. Han tänkte att det skulle vara bra om han hade hjäp från svenska politiker. I köket i Torsås by skrev han ett brev om sin idé.


Det är bra som man i Sverige kan ställa på och ställa av sin motorcykel. Han beställde till sin motorcykel en mindre nummerplåt på nätet, och efter fyra dagar kom ett paket från Transport- Styrelsen i hans brevlåda. Det är en bra sak hur det fungerar i Sverige, tänkte han. Hur kan jag presenter min idé tänkte Josef.


Han kollade på nätet efter Super Rally 2022, en Harley- Davidson träff i Europa, varje år i olika länder. Nästa år är denna träff på Öland. Han bestämde sig att köra till Öland nästa år. Där finns

Harley- Davidson älskare från hela Europa.


Josefs idé är att svensk politiker presenterar i Bryssel.

"Samma storlek på motorcykelnummerplåt"

Josef tycker att alla motorcyklar ska ha samma storlek som vi 

har i Sverige nu.